Artiest

Mike Marshall & Vasen

  1. Artiestenchevron right
  2. Mike Marshall & Vasen
Mike Marshall is een zeer veelzijdige musicus: een meester op de mandoline, en speelt daarnaast ook gitaar en viool. Van jazz tot Bluegrass en van Latin tot Folk, Mike beheerst de stijlen tot in de puntjes en voegt daar zijn eigen identiteit aan toe. Beluister de opnames van Mike met de Zweedse groep Vasen tijdens de Womex 2008 in Sevilla.
Mike Marshall (VS)  is een zeer veelzijdige musicus: een meester op de mandoline en speelt daarnaast ook gitaar en viool. Van jazz tot bluegrass en van latin tot folk:  Mike beheerst de verschillende stijlen tot in de puntjes en voegt daar zijn eigen identiteit aan toe.

Concertrecensie -

Sevilla , Womex 2008, 1 November 2008 door Mattie PoelsMike Marshall (mandoline) en Darrel Anger (violist) gaven een avondconcert samen met 2 leden van de groep Vasen uit Zweden. Een groep die Mike en Darrel al jaren kenden en zelfs stukken speelden van hun CD's. Niet zo verwonderlijk dat zij besloten samen te spelen toen beide groepen optraden tijdens het Lotus World Music Festival in Bloomington in Amerika. Zo ontstond een samenwerking die gisteravond werd voortgezet in een adembenemend concert. Olov Johansson speelde de nyckelharpa, een viool met druktoetsen, waarbij de hoogte van de toon wordt bereikt door het indrukken van toetsen en dus wordt bespeeld zonder vibrato. Roger Tallroth, het vierde lid van de groep, speelde op een 12-snarige gitaar met een twinklend timbre en een diep bas-geluid, dat werd bereikt doordat hij een bas-snaar had toegevoegd aan zijn gitaar, waar hij de baspartijen op speelde. Bijzonder!Hun muziek: een mix van bluegrass achtige polka's met een uitstapje naar de Braziliaanse choroEen bijzonder instrumentatie die zeer goed tot zijn recht kwam in de toegift, de met voorbedachte rade ingestudeerde waltz, gecomponeerd door Roger Tallroth, een hymne aandoende melodie:Marshall Waltz.Beluister de opnames gemaakt tijdens de Womex 2008 in Sevilla.Meer op http://womex.radio6.nl/