Artiest

Richard Galliano

  1. Artiestenchevron right
  2. Richard Galliano
Zonder twijfel is Richard Galliano de beroemdste accordeonist van zijn generatie. De levensloop van dit Franse wonderkind is uitzonderlijk.

Astor Piazzolla

De nu 58-jarige Galliano studeerde in Nice en won als tiener bijna elke accordeonwedstrijd waaraan hij deelnam. Na zijn verhuizing naar Parijs, ging het razendsnel met de Fransman. Hij werd gevraagd door Franse grootheden zoals Charles Aznavour, Juliette Gréco en Georges Moustaki. In 1983 ontmoette hij zijn grote voorbeeld, Astor Piazzolla. De twee bleven vrienden tot aan de dood van de Argentijnse grootmeester in 1992.

New Musette

Vanaf 1980 deelde Galliano het podium met jazzsterren zoals Chet Baker, Joe Zawinul, Michel Petrucciani en Toots Thielemans. Met zijn eigen groep brengt hij al jaren verrassende projecten uit. Sinds hij in 1991 de zogenaamde 'New Musette' stijl ontwikkelde, is de accordeonist een lichtend voorbeeld voor een hele generatie nieuwe spelers. Zijn meest recente  project is de cd Love Day die hij opnam met pianist Gonzalo Rubalcaba, bassist Charlie Haden en Mino Cinelu op drums.