Artiest

Nizlopi

  1. Artiestenchevron right
  2. Nizlopi
Nizlopi is een muzikale tweemansformatie uit Groot-Brittannië. De band maakt voornamelijk indierockmuziek, waarvan de (veelal sarcastische) teksten hiphopinvloeden vertonen.

Nizlopi wordt opgericht door Luke Concannon (gitaar en zang) en John Parker (contrabas, beatbox en achtergrondzang). Ze leren elkaar kennen op 13-jarige leeftijd in een schoolbus in Leamington Spa. De bus brengt hen naar de Trinity Catholic Technoly College. Vrijwel gelijk vormen ze een muzikaal duo.

Bandnaam

De band heeft eerst geen naam, totdat Luke bij een Hongaars meisje in de klas komt die Nizlopi heet. De muziek van de band is een combinatie van rock, jazz, bluegrass, folk, hiphop, funk, soul, ska, indiase muziek en enkele eigen experimenten.

Half These Songs Are About You

In augustus 2004 komt hun eerste album uit: Half These Songs Are About You. Op dit album zijn de beatboxkunsten die John Parker op concerten vertoont, vervangen door drums. Op de cd zijn ook een viool en achtergrondkoortje te horen. De grote hit van de plaat is het nummer 'JCB'. Het liedje gaat over de problemen die Luke op school ondervindt met zijn dyslexie.

'JCB Song'

In juni 2005 bereikt 'JCB' de 16e plaats in de Engelse Top 40. Een Engels tijdschrift vindt dit te laat en start een actie om ervoor te zorgen dat het nummer met Kerstmis op nummer 1 zou staan. Hun strategie werkte bijna, want op 18 december bereikt 'JCB' de eerste plaats. In maart 2006 verschijnt hun tweede single 'Girls'.

Nummers van Nizlopi