Artiest

The Noisettes

  1. Artiestenchevron right
  2. The Noisettes
Met hun bandje uit Londen, zijn The Noisettes nu al sinds 2003 bij elkaar. Zangeres Shingai Shoniwa en gitarist Dan zijn begonnen met het schrijven van muziek. Toen drummer Jamie er later dat jaar bijkwam, was het een koud kunstje om de studio in te duiken en een album op te nemen.

Album

Met het album Three Moods Of The Noisettes, hebben ze al een groot publiek te pakken. Ook Universal Music krijgt ze in de gaten en tekent de band.

Stijl

Door het aparte stemgeluid van Miss Shinghai is het moeilijk om de muziekstijl van de band te vergelijken met andere. De excentrieke zangeres staat ook bekend om haar opvallende uitstraling.

Pinkpop en succes Wild Young Hearts

The Noisettes scoren in Engeland een hele dikke hit met 'Don't Upset The Rhythm (Go Baby Go)' in 2009. Door dit nummer waaien ze ook over naar Nederland en spelen ze op Pinkpop. De opvolger 'Never Forget You' wordt ook hit in onder andere Engeland en Nederland.  Beide nummers zijn afkomstig van het album Wild Young Hearts (2009).

Contact

In de zomer van 2012 volgt het derde album Contact. De leadsingle 'That Girl' wordt een bescheiden hit in Engeland. De opvolger is 'Free'.