Artiest

Eon

  1. Artiestenchevron right
  2. Eon
En toen was er een vier koppig collectief met een korte en krachtige naam: Eon. Het is een band die onmiskenbaar uit muziekstad Utrecht komt maar een geluid brengt dat wereldwijd aansluiting kan vinden bij alternatieve rockbands als The Killers, Elbow en Mutemath. De muziek kenmerkt zich door een gelaagd geluid en subtiele elementen zonder energie en kracht uit het oog te verliezen.

Met gitarist Evert Zeevalkink aan het roer (Deva Dyne, The New Shining) en Vincent Beijer (phinx) met zijn onmiskenbare stemgeluid als frontman, is de band duidelijk in zijn visie en welke kant ze op willen. Evert Zeevalkink: “Het is vaak iets dat net buiten de geijkte paden ligt dat van een aardig muzikaal ideetje een potentiële Eon song maakt; een afwijkende gitaarsound, een drumgroove die opvalt of een akkoord dat niet lijkt te kloppen maar toch werkt. Niet zelden is het een bepaalde sound die het creatieve proces op gang brengt.” Bassist Sander Kalmeijer (Sounds Like Sander, Louise Korsthals) op basgitaar en Maarten Hemmen (Waylon, Postman) op drums, maken als virtuoze en energieke ritme sectie de band compleet.

Analogue Digital

In april 2012 brengt Eon de EP Analogue Digital uit. Uit de 5 tracks wordt duidelijk dat Eon een band is die niet bang is om verschillende gezichten te laten zien. De energieke alt pop van Unwind en Sync’ed to, het epische Comes again, het hypnotiserende ‘Lens Flare’ en de titeltrack ‘It’s happening’ – waarin de band de melodische kwaliteiten van zanger Vincent Beijer combineert met een explosieve middensectie – schetsen een beeld van een band die steeds de songs als uitgangspunt heeft maar de kans grijpt om instrumentaal toe te slaan als het mogelijk is.

3FM Serious Talent

Al voor de release van de EP Analogue Digital pikt 3FM de band op en geeft de band het prestigieuze predikaat Serious Talent. Ook is de single 'It’s Happening' al op 3FM te horen. Met het Serious Talentschap en het verschijnen van ‘Analogue Digital’ belooft 2012 een belangrijk jaar te worden voor de band. Naast optredens op verschillende festivals en podia door het hele land werkt de band gestaag door aan hun debuutalbum dat in 2013 zal verschijnen.