Artiest

Wallis Bird

  1. Artiestenchevron right
  2. Wallis Bird
De Ierse Walis Bird (geboren in 1982) woont en werkt in Londen en is een singer-songwriter die elementen van funk, blues en folk in haar muziek verwerkt.

De Ierse Walis Bird (geboren in 1982) woont en werkt in Londen en is een singer-songwriter die elementen van funk, blues en folk in haar muziek verwerkt. Wallis Bird werd in 1982 geboren in County Meath in Ierland.

Ongelukje

Ze was nog maar zes maanden oud toen ze van haar vader een gitaar kreeg. Op jonge leeftijd verloor ze de vingers van haar linkerhand bij een ongelukje met een grasmaaier. Gelukkig konden vier vingers weer aangezet worden en kon ze carriere maken in de muziek. Sindsdien speelt de linkshandige Wallis op een rechtshandige, ondersteboven gehouden gitaar.

Invloeden

Wallis Bird is een singer-songwriter in de juiste zin van het woord. Ze schrijft haar eigen liedjes, zingt en begeleidt zichzelf op de gitaar. In haar muziek verwerkt ze elementen van folk, blues en funk. Ze wordt vergeleken met Ani DiFranco en Janis Joplin.

Muziek

Wallis Bird heeft een fijne ruwe stem en schrijft liedjes met catchy hooks. Festival Lowlands noemt haar "Een neohippie zonder biologischespruitjeslucht". Ze heeft twee albums uitgebracht en toerde onder meer met souldiva Gabrielle en protestzanger Billy Bragg.

Prijzen

In Ierland heeft Walis Bird het helemaal gemaakt. In 2009 kreeg ze de Meteor Music Award als nieuw talent; in 2010 kreeg ze dezelfde prijs, maar dan als beste zangeres uit Ierland.