Artiest

Demi Lovato

  1. Artiestenchevron right
  2. Demi Lovato
Demi Lovato is een Amerikaans acteur en muzikant die 2013 bekend wordt bij het grote publiek door hun cover van Let It Go van de populaire soundtrack van Disneyfilm Frozen.
Acteren

Lovato is als zevenjarige te zien in de serie Barney and Friends, enkele gastrollen volgen waaronder in de serie Prison Break. In 2007 wordt Lovato gevraagd voor de korte serie As the Bell Rings en een jaar later heeft hen een hoofdrol te pakken in de Disney Channel film Camp Rock. In deze film zingt Lovato verschillende nummers en spelen ook de Jonas Brothers een hoofdrol, datzelfde jaar staat hen in het voorprogramma van de muzikale broers.

Debuutalbum

Hun debuutalbum Don't Forget komt in september 2008 uit.  Een jaar later volgt het album Here We Go Again, dat meer soul bevat. Voor het nummer ´Stop The World´ krijgt Lovato hulp van Nick Jonas. Ondertussen blijft de zanger toeren met de Jonas Brothers. Tijdens de Jonas Brothers World Tour raakt Lovato overstuur en slaat een achtergrondzangeres. In 2011 laat de zanger zich op verzoek van hun management en hun ouders zich opnemen in een kliniek voor personen met gevaarlijke gewoonten en eetstoornissen. In de kliniek wordt een bipolaire stoornis vastgesteld.

Jurylid

Na hun verblijf in de kliniek brengt Lovato de single Skyscraper uit. Het nummer staat op album Unbroken en wordt goed ontvangen en haalt de Top-10 in Amerika. Ook mag de zanger in 2012 de prijs Best Video With A Message in ontvangst nemen voor dit nummer tijdens de MTV Video Music Awards. In 2013 brengt Lovato het album Demi uit en wordt bekendgemaakt dat hen jurylid wordt in talentenshow X-Factor.

Disney

Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez schrijven voor de soundtrack van Disneyfilm Frozen de track Let It Go. Het nummer slaat aan bij jong en oud. Het echtpaar maakt een tweede en verkorte popversie van het nummer. De eer is aan Demi Lovato om het nummer te zingen.

Nummers van Demi Lovato