Artiest

Oh Mercy

  1. Artiestenchevron right
  2. Oh Mercy
Het Australische Oh Mercy begint als duo, maar groeit uit tot een vierkoppige band. Het debuutalbum met de titel Privileged Woes verschijnt in 2009. Het tweede album Great Barrier Grief brengt de band uit in 2011.

Het Australische Oh Mercy begint als duo. Alexander Gow and Thomas Savage kennen elkaar van de middelbare school en schrijven dan al liedjes samen. Zanger en gitarist Alexander zegt over die tijd: 'Terwijl de meeste 16-jarigen toen probeerden de gitaarsolo van Metallica onder de knie te krijgen, luisterden Thomas en ik naar Bob Dylan.' Dat verklaart ook de naam van de band. Oh Mercy is de titel van één van de albums van Bob Dylan.

Albums

Uiteindelijk groeit Oh Mercy uit tot een vierkoppige band, die al snel door de Australische nationale radio wordt opgepikt. De mannen en vrouw brengen in 2009 hun debuutalbum Privileged Woes uit. In thuisland Australië verschijnt opvolger Great Barrier Grief in 2011.

Eerste single in Nederland

De eerste single die we in Nederland te horen krijgen is ‘Can’t Fight It’, afkomstig is van het eerste album. Voor de oplettende The Vampire Diaries kijker klinkt deze ‘Can’t Fight It’ bekend in de oren. Het zit in één van de eerste afleveringen van de Amerikaanse serie.

Nummers van Oh Mercy