Artiest

Drive Like Maria

  1. Artiestenchevron right
  2. Drive Like Maria
Belgische/Nederlandse formatie die ontdekt wordt door Amerikaanse producer Malcolm Burn. Zijn met het nummer 'Number One' voor de eerste keer 3FM Serious Talent en met 'I'm On A Train' schoppen ze het weer tot die status.

Drive Like Maria is een Belgische/Nederlandse formatie bestaande uit Bjorn Awouters (zang en drum), Nitzan Hoffmann (gitaar) en Robin Van Saaze (bas).  Ze winnen in 2005 de Nederlandse editie van Global Battle of the Bands. In de internationale versie worden ze tweede, waardoor ze op kunnen treden op het grootste cultuurfestival van Mexico.  

Malcolm Burn

In 2007 krijgt de band een aanbod van de Amerikaanse producer Malcolm Burn, die onder andere al eerder werkt met Zita Swoon, Daniel Lanois en Bob Dylan. De interesse is gewekt nadat Burn een optreden van de band bijwoont. Gelukkig komt de interesse van beide kanten, en gemoedelijk duiken ze de studio in van Burn. Het kan je slechter af gaan.  

Serious Talent

In 2009 stonden ze op Eurosonic/Noorderslag. Met het nummer 'I'm On A Train' zijn ze voor de tweede keer 3FM Serious Talent, de eerste keer zijn ze dit met 'Number One'. Het album Elmood komt uit in maart 2009.

Nummers van Drive Like Maria