Artiest

Cashmere Cat

  1. Artiestenchevron right
  2. Cashmere Cat
Magnus August Høiberg is een Noorse producer en DJ die muziek maakt onder de artiestennaam Cashmere Cat. Hij is geboren in 1987 en maakt sinds 2003 muziek. In 2012 breekt hij echt door in de elektronische dance scène.

Cashmere Cat brengt zijn eerste EP Mirror Maru uit in oktober 2012. Zijn muziek is een mengelmoes van futuristische hip-hop en zweterige R&B. Naast eigen producties, mixt hij ook veel bestaande nummers van bijvoorbeeld Lana Del Ray, 2 Chainz en Jeremih.

EP Mirror Maru

Op de EP staat de gelijknamige track 'Mirror Maru'. Met dit nummer breekt hij in de zomer van 2013 door bij het grote publiek. Het nummer staat ook op de soundtrack van de videogame Grand Theft Auto V (GTA). 

 

Van Noorwegen naar Manhatten

In de zomer van 2013 verhuist Cashmere Cat van Noorwegen naar Manhatten in New York. Daar werkt hij onder andere samen met artiesten als Benny Blanco, LidoLido, Maroon 5, Jeremih en Wiz Khalifa. In de VS treedt hij op in clubs en op festivals. Maar de Noorse muzikant staat ook geregeld in Europa en Australië op de planken.

EP Wedding Bells

De tweede EP van Cashmere Cat krijgt de titel Wedding Bells en komt uit in januari 2014. 

Nummers van Cashmere Cat