Artiest

Stefano di Battista

  1. Artiestenchevron right
  2. Stefano di Battista
De Italiaanse alt- en sopraansaxofonist Stefano di Battista (1969) is inmiddels twee decennia actief in de jazz scene en maakte zijn doorbraak toen hij in 2001 zijn derde album uitbracht bij Blue Note.

Pepper

De Italiaan Stefano di Battista (1969) is bekend als sopraan- en altsaxofonist. Op 13-jarige leeftijd begint hij saxofoon te spelen en wanneer hij platen van alsaxofonist Art Pepper hoort, weet hij dat jazz zijn richting is.

Sunset

De inmiddels overleden invloedrijke altsaxofonist Massimo Urbani begeleidt Stefano in zijn muzikale ontwikkeling; in zijn twintiger jaren begint Stefano op uitnodiging van Jean-Pierre Como in Parijs op te treden. In twee jaar vestigt hij zich werkelijk als jazzmuzikant, voornamelijk door het optreden in de voorname Parijse jazzclub Sunset met musici als Michel Benita, Stephane Huchard en Aldo Romano.

Blue Note

Di Battista gaat als solist verder en werkt dan onder meer samen met Nat Adderly, Jimmy Cobb en de inmiddels overleden pianist Michel Patrucciani.In 1998 brengt Di Battista zijn eerste solo album uit (Volare), maar zijn internationale doorbraak vindt plaats met het uitbrengen van zijn derde album (genaamd naar hemzelf), op Blue Note in 2001. Nog twee albums volgen op het Blue Note label: Round About Roma en het eerbetoon aan Charlie Parker, Parker's Mood.