Artiest

Gareth Gates

  1. Artiestenchevron right
  2. Gareth Gates
"De Britse Jim" die begin 2003 Nederland verovert. Gareth Gates wordt bij de Engelse versie van Idols tweede, maar is minstens even succesvol als winnaar Will Young. In Groot-Brittannië scoort de stotterende Pop Idol (zoals Idols daar heet) al vele hits, vooral met covers van bekende ballads. Met 'Anyone Of Us (Stupid Mistake)' staat de zanger in maart op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten.

Simon Fuller (bedenker van Idols en de ex-manager van de Spice Girls) heeft over Gareth Gates gezegd: “We wisten direct dat we een ster in huis hadden met Gareth. Hij heeft een unieke gave waardoor je vanaf de eerste gezongen noot een en al oor bent. De emotie die hij in elk woord stopt is adembenemend” Voor de mensen die Gareth kennen is zijn succes geen verrassing. Muziek is zijn passie van jongs af aan en naast het feit dat hij zanger is, bespeelt hij ook meerdere instrumenten (piano, gitaar en drums).

Pop Idol

Zijn liefde voor muziek ontstaat op de lagere school waar hij een klein rolletje in de musical Joseph And The Amazing Technicolour Dreamcoat aangeboden krijgt. Wanneer de leraren hem voor het eerst horen zingen, krijgt de jonge Gareth meteen de hoofdrol. Op 9 jarige leeftijd sluit hij zich aan bij het Bradford Cathedral Choir. In 1997 zingt hij zelfs voor de Engelse koningin. “Ik was niet zenuwachtig, het ging goed maar ik weet niet of ze het haar nog kan herinneren." Op zijn elfde is Gareth te gast bij Michael Barrymore’s show, in 2001 wordt hij tweede bij zowel de BBC talentenshow Steps To The Stars als Talent For Tomorrow waar hij samen met zijn zus Nicola zingt. In de zomer van dat jaar schrijft hij zich in voor de audities van Pop Idol. Ook hier wordt Gareth tweede.

Op zijn kop

Zijn leven staat vanaf dat moment totaal op z’n kop. Zijn debuutsingle 'Unchained Melody' wordt een grote hit en ook 'Anyone Of Us' is hij de jongste mannelijke solo artiest ooit met een nummer één single in Engeland. Voor het Britse Comic Relief neemt Gareth in 2003 een cover van de Norman Greenbaum hit 'Spirit in the Sky' op met de cast van The Kumars at No. 42, een succesvolle Britse komedie-show.Ook sluit hij een deal af om het nieuwe gezicht van Pepsi te worden. Gareth Gates: “Mijn leven zal nooit meer hetzelfde worden, ik zal nooit meer over straat kunnen lopen zonder benaderd te worden door mooie vrouwen, het is zo zwaar. Serieus, het is fantastisch, Pop Idol is voorbij, maar nu kan ik me concentreren op mijn carrière. Het is geweldig!”