Artiest

Andra Generationen

  1. Artiestenchevron right
  2. Andra Generationen
Kinderen van Macedoniers die naar Zweden immigreerden. combineren het beste van twee werelden in hun muziek: opzwepende balkanritmes, in het Zweeds gezongen.
Andra Generationen betekent zoiets als Tweede Generatie. De bandleden zijn van Macedonische afkomt: hun ouders immigreerden naar Zweden. De band maar Balkan-muziek, met Zweedse teksten.

Potpourri

De muziek van Andra Generationen is niet makkelijk te omschrijven. Ja, het is Balkanmuziek. Maar de Macedonische volksmuziek is verrijkt met elekenten van de geïmproviseerde, Servische turbofolk, gypsy music, Turkse en oriëntaalse muziek. En dan ook komt er een lading dancebeats doorheen.

Lang bezig

Andra Generationen wrd opgericht in 1988 in Gothenburg en is dus nog altijd bezig. Pas in 2004 kwam hun eerste album uit dat in Zweden een redelijk succes werd.

Songfestival

De band deed in 2008 nog mee aan het Zweeds nationaal songfestival, maar werd niet uitgekozen als de Zweede act van dat jaar. Wel werd hun lied een dikke hit in Zweden. Ook in 2010 deed de band een tevergeefse poging zich te kwalificeren voor het songfestival.