Artiest

Parquet Courts

  1. Artiestenchevron right
  2. Parquet Courts
Parquet Courts is een in 2010 opgerichte Amerikaanse punkrock-band uit New York. Andrew Savage en Austin Brown zingen en spelen gitaar, Sean Yeaton doet de bas en Max Savage speelt drums en percussie.

De mannen van Parquet Courts doen het net even anders: ze blijven weg van social media, doen alles op een ouderwetse punkmanier en brengen hun debuutalbum, American Specialties, in 2011 uit op cassette.

Eerste succes

Het tweede studioalbum, Light Up Gold, komt een jaar later uit. Het wordt uitgebracht op Dull Tools, het eigen label van zanger Andrew Savage, en verscheen in 2013 nogmaals op het label What's Your Rupture?. Light Up Gold wordt ruimschoots geprezen in zowel de ondergrondse als de mainstream pers.

Ander werk

De mannen van Parquet Courts werken flink door, in 2013 verschijnt de EP Tally All the Things That You Broke (als Parkay Quarts), een jaar later de albums Sunbathing Animal en Content Nausea (als Parkay Quarts), nog een jaar later het live album Live at Third Man Records en de EP Monastic Living. In 2016 verschijnt vervolgens het album Human Performance.

Buitenland

Ondanks de hoeveelheid nummers van de band, duurt het even voor het buitenland ze ontdekt, in 2018 belandt 'Wide Awake' op de afspeellijst van 3FM.

Nummers van Parquet Courts