Artiest

Hugh Laurie

  1. Artiestenchevron right
  2. Hugh Laurie
De zoveelste acteur die zo nodig een plaat moet maken; Hugh Laurie zal de eerste zijn die er grappen over maakt. En dan ook nog een blanke, Engelse Cambridge-jongen, die de blues uit het diepe Zuiden van de VS moet spelen… Een verklaring is er niet, zegt hij zelf: het gebeurde gewoon.

Cambridge

De zoveelste acteur die zo nodig een plaat moet maken; Hugh Laurie zal de eerste zijn die er grappen over maakt. En dan ook nog een blanke, Engelse Cambridge-jongen, die de blues uit het diepe Zuiden van de VS moet spelen… Een verklaring is er niet, zegt hij zelf: het gebeurde gewoon. Laurie maakte naam als acteur in komische BBC-series als A Bit Of Fry And Laurie en Blackadder.  Jongere kijkers zullen hem kennen als de titelheld uit de Amerikaanse serie House, M.D.. Maar al sinds zijn vroege jeugd is Laurie verslingerd aan de blues. En toen hij vijftig werd, kwam een langgekoesterde wens uit: een bluesplaat maken.

Aanstekelijk

Let Them Talk is een oprecht en aanstekelijk album geworden. Knap, hoe Laurie de oudste blues nieuw leven inblaast. Hij zingt en speelt piano en wordt daarin muzikaal bijgestaan door New Orleans-legenden als Allen Toussaint, Irma Thomas en Dr. John. Joe Henry (Buena Vista Social Club) produceerde de plaat.

Nummers van Hugh Laurie