Artiest

Jacco Gardner

  1. Artiestenchevron right
  2. Jacco Gardner
Jacco Gardner is een multi-instrumentalist en producer uit de Noord-Hollandse plaats Zwaag die in februari 2013 zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities uitbrengt bij een Amerikaans label. Door internationale media wordt zijn 'baroque pop' massaal bejubeld en in het voorjaar van 2013 doet hij een uitgebreide tour door Amerika.

Jacco Gardner luistert al op jonge leeftijd veel naar psychedelische muziek. Als hij een jaar of 14 is, wordt hij door een vriend gewezen op de documentaire The Pink Floyd And Syd Barrett Story en is hij verkocht.

'Clear The Air'

Bij een klein Spaans platenlabel verschijnt de single 'Clear The Air'. De single wordt ook op YouTube gezet en gaat meteen de hele wereld over. De muziek van Jacco Gardner wordt al snel opgepikt door internationale pers als NME, Pitchfork en The Guardian, die lovend zijn over het 'sixties wonderkind'.

Platencontract bij Trouble In Mind

Jacco Gardner wordt persoonlijk benaderd door het Amerikaanse platenlabel Trouble In Mind en besluit te tekenen. Met bandrecorders neemt hij de muziek uit, naar eigen zeggen omdat deze zo een warme klank krijgt en imperfecties hoorbaar blijven.

Cabinet Of Curiosities

Debuutalbum Cabinet Of Curiosities komt in februari 2013 uit en verschijnt in de Benelux bij Excelsior Recordings. Het album wordt een vergeten schat genoemd waarin mellotrons, orgeltjes en klavecimbel-samples een zekere sixties-sound creëren.

Amerikaanse tour

Gewapend met die sixties-sound toert Jacco Gardner in het voorjaar van 2013 door Amerika en doet hij ook het showcasefestival SXSW in Texas aan. Hij wordt live bijgestaan door gitarist Keez Groenteman, bassist Jasper Verhulst en drummer Jos van Tol.