Artiest

Aura Dione

  1. Artiestenchevron right
  2. Aura Dione
Deense singer/songwriter die in 2010 met haar single 'I Will Love You Monday (365)' van haar debuutalbum Columbine een klein hitje scoort in Denemarken. In de rest van Europa wordt dit een groter succes. Aura Dione mixt folk met electro, dub, country, pop en minder populaire, vreemde instrumenten.

De moeder van Aura Dione is half Faeröers-half Frans, haar vader is half Spaans-half Deens en zij mogen gerust hippies genoemd worden. Als baby nemen ze hun dochter mee op hun reizen over de hele wereld, maar vanaf haar zevende verblijft Aura in de Deense plaats Bornholm. Daar gaat ze naar de basis- en middelbare school.

Reizen

Op school kan Aura haar draai niet echt vinden en ze besluit op reis te gaan. Zo komt ze terecht in onder meer Japan en Australië (down under zoekt ze inspiratie bij de Aboriginals), maar na die reizen strijkt ze toch weer neer in Denemarken. Ze weet namelijk precies wat ze wilt: een carrière in de muziek.

Columbine

Eenmaal in Denemarken gaat de zangeres aan de slag met haar debuutplaat. Deze komt begin 2008 uit in Denemarken met de titel Columbine, een verwijzing naar een van de personages uit het klassieke stuk Commedia dell'arte. In haar thuisland wordt dit album ongelooflijk goed ontvangen en de eerste twee singles ('Something From Nothing' en 'Song For Sophie') worden daar ook flinke hits.

I Will Love You Monday

De volgende single, 'I Will Love You Monday', wordt in Denemarken niet echt een succes. Duitsland daarentegen smult van de track en daar belandt hij op nummer één in de charts. Dit is de kickstart voor de internationale carrière van Aura Dione. In april 2010 komt de single ook in Nederland uit.

Nummers van Aura Dione