Artiest

Snarky Puppy

  1. Artiestenchevron right
  2. Snarky Puppy
De Texaanse jazzformatie Snarky Puppy gaat lekker. Met drie albums in een jaar tijd houden ze de liefhebbers van jazz met een diepe groove meer dan tevreden. Onder de leiding van frontman, bassist en producer Michael League laat de band al sinds 2004 een onuitwisbare indruk achter.

Snarky Puppy  kan vele mede muzikanten tot vrienden rekenen. Vrijwel iedereen wil met band spelen. Tijdens North Sea jazz 2013 waren dat oa. de jonge drummer Kendrick Scott en de legendarisch trompettist Terence Blanchard.

Een ongebreideld enthousiasme en energie kenmerken de Amerikaanse band Snarky Puppy. Terwijl hun, in maart 2013 opgenomen, nieuwe DVD Family Dinner uitkomt, nemen ze hun volgende DVD alweer op op de locatie Kytopia, het kunstenaarsnest van Kyteman. Ze hebben een reputatie opgebouwd één van de beste livebands van dit moment te zijn. Hun muziek is te typeren als een aanstekelijke mix van rauwe funk, doorvlochten met lyrische melodieën, opgepept met een flinke dosis soul. En dat allemaal gebracht met een uitgebalanceerde, dansbare mix van compositie en improvisatie.

De single Free Your Dreams is afkomstig van het album Family Dinner - volume I , en wordt gezongen door Chantae Cann.

Nummers van Snarky Puppy