Artiest

Kelis

  1. Artiestenchevron right
  2. Kelis
Het eerste wat we van de Amerikaanse zangeres Kelis horen is het door The Neptunes geproduceerde 'Caught Out There' uit 2000, maar daar blijft het niet bij. Haar derde album Tasty levert verschillende hitsingles op, waaronder 'Trick Me' en 'Milkshake'. In 2006 komt het minder succesvolle Kelis Was Here uit, vier jaar later komt Flesh Tone uit.

Kelis verlaat op haar zestiende het huis na een familieruzie. Ze wordt dakloos en verhuist van huis naar huis en schiet in een depressie. Maar Kelis' vastberadenheid helpt haar erdoorheen, niet eens denkend aan haar muziekcarriere. Ze concentreert zich op overleven en het leven zelf. Kelis is een extreem intelligente en wijze jonge vrouw en een getalenteerde zangeres/liedjesschrijver. Haar stijl is zo levendig, grungy, funky en glamoureus. Een koningin van de revolutie, ingezet met hardcore rytmen en blues, het echte leven en waarheid.

Caught Out There

In 2000 brengt Kelis de single 'Caught Out There' uit. Deze door The Neptunes geproduceerde single wordt een Top 3-hit en blijft lang hangen door het emotionele (schreeuwerige) refrein. Deze single komt van het album Kaleidoscope uit hetzelfde jaar en in een klap maakt het grote publiek kennis met Kelis.

De moeilijke tweede en derde

Wanderland is de 'moeilijke tweede' plaat van Kelis en wordt geen succes. Des te groter is de verrassing en comeback met het album Tasty in 2003. 'Milkshake' en 'Trick Me' worden hits in de VS en in Europa. Ook het duet 'Not In Love' met Enrique Iglesias is een succes. 

Kelis Was Here

Van het vierde studio-album van Kelis, Kelis Was Here,  weten twee singles Nederland te bereiken, maar het succes blijft uit. Daarna brengt de platenmaatschappij nog een album uit, maar geen nieuw materiaal dit keer. Op Kelis The Hits staan alle singles verzameld.

Roerig privéleven

Het is qua muziek dan een tijd rustig rondom Kelis, maar privé is het een drukke bedoeling. Ze trouwt met rapper Nas, scheidt van rapper Nas, wordt gearresteerd op het strand wegens het schreeuwen van obsceniteiten en krijgt ze het aan de stok met de Amerikaanse dierenbescherming omdat ze helemaal weg is van het dragen van bont.

Flesh Tone

In 2010 komt de eerste single van het volgende Kelis-album uit, getiteld 'Acapella'. Deze single is geproduceerd door David Guetta en komt van het album Flesh Tone, waarbij rapper Will.I.Am sterk bij betrokken is.