Artiest

KC the Funkaholic

  1. Artiestenchevron right
  2. KC the Funkaholic
Kees Heus alias KC the Funkaholic is niet alleen maar DJ, maar ook programmeur/promoter bij Paradiso, Amsterdam. Daarnaast heeft hij, in samenwerking met het Amsterdamse Rushhour, het label Kindred Spirits opgericht. Het is een afgeleidde van de gelijknamige avonden in Paradiso
Tijdens deze avonden wordt oude en nieuwe, veelal zwarte muziek gedraaid, uiteenlopend van jazz en funk tot soul en techno. Kees Heus zegt hier zelf over dat je alles kan verwachten: het belangrijkste gegeven van de avond én het label is namelijk dat er geen kader is. De liefde voor muziek staat centraal en hij verzamelt mensen om zich heen die er net zo over denken: kindred spirits.

Sun Ra

Voor veel musici uit de underground pop- en dance scene vormt vandaag de dag de eclectische muziek van Sun Ra een enorme inspiratiebron. DJ KC de Funkaholic bracht op zijn eigen label onlangs het Sun Ra tribute-album ' The Myth Lives On' uit. Hierop is een verzameling bands te beluisteren die zich door (de muziek van) Sun Ra hebben laten beïnvloeden. Drie hiervan treden vrijdagavond op: producer/dj Recloose (alias Matt Chicoine), percussionist/componist Francisco Mora Catlett (voormalig lid van Sun Ra's Arkestra) met het project 'Outerzone' en de Finse alleskunner Jimi Tenor. DJ KC the Funkaholic zal als gastheer van de avond de verschillende optredens aan elkaar draaien - met beeld én geluid. De hele avond zal live worden uitgezonden op deze site. Zie voor meer info de NSJ pagina.

Genie

Sun Ra (alias Herman 'Sonny' Blount) is een muzikaal genie van mythische proporties. Voor dat laatste heeft hij zelf gezorgd door stevast te stellen dat hij niet van deze planeet is. Hij hield iedereen die het wilde horen graag voor dat hij van Saturnus kwam en hier op aarde leefde met een missie: "I am a musician, but I'm another kind of musician. I'm talking other things. Music is a language, you see, a universal language. I use music as a medium to talk to people." Sonny Blount bleek al op vroege leeftijd begaafd en erg begaan met muziek. Hij luisterde al op jonge leeftijd alle nieuwe (jazz) singeltjes en pingelde op de piano. Op een zekere dag is ie zelfs gewond geraakt door zijn eigen stapel 78 toeren platen die hij in de hoek van de kamer hoog had opgestapeld...

Bebop

Sun Ra leidde bijna zestig jaar bands, waaronder het beroemde Sun Ra's Arkestra vanaf 1952. Sun Ra mixte het klassiek bebop-repertoire met muziekvormen uit andere, vooral Afrikaanse, culturen. Later concentreerde hij zich vooral op dynamische mixvormen van freejazz, wereldmuziek, funk, soul en geluiden uit zijn eigen primitieve elektronische moog-synthesizer. Hij was, volgens de maker Robert Moog, de eerste die het gebruikte: "it was a prototype. We loaned it to him and Sun Ra's way of working is that when you loan something you don't expect to see it back!" Sun Ra maakte naar schatting 125 albums, maar anderen zeggen weer 180...Veel dus!