Artiest

Harmen Fraanje

  1. Artiestenchevron right
  2. Harmen Fraanje
De getalenteerde pianist Harmen Fraanje is een van de nieuwe beloftes van de Nederlandse jazz.
De getalenteerde pianist Harmen Fraanje is een van de grote beloftes van de Nederlandse jazz. Hij werd in 1976 geboren in de Brabantse stad Roosendaal en studeerde piano aan het conservatorium in Tilburg, waar hij les kreeg van Willem Kuhne en later aan het Conservatorium in Utrecht van Bert van den Brink.

Blink

Tijdens zijn studie won Harmen Fraanje samen met Mete Erker het concour van het Breda Jazz Festival met de formatie Blink. Een jaar later won hij met diezelfde groep ook de Dordtse Jazzprijs. Fraanje studeerde suma cum laude af in het jaar 2000. Een jaar later  vertrok hij naar de V.S. om daar te studeren met Clare Fischer, Fred Hersch en Kenny Werner.

Kwartet

Fraanje's eigen kwartet bestaat uit de Braziliaanse gitarist Nelson Veras, bassist Hein van de Geyn en de franse drummer Matthieu Chazarenc. Hun debuut-cd Sonatala (Challenge Records) werd gepresenteerd tijdens het North Sea Jazz Festival van 2003 en werd zeer positief ontvangen. NRC Handelsblad noemde het kwartet zelfs 'de ontdekking van het North Sea Jazz festival 2003'.

Opmars

De laatste jaren maakt Harmen Fraanje zijn opmars op festivals en podia in binnen- en buitenland. Behalve het Europese jazz-circuit, stond Fraanje onder meer op podia in Rusland, Singapore, Maleisie, Brunei, Ethiopie, Kenia en Thailand. Van de Nederlandse Jazzdienst en het North Sea Jazz Festival kreeg Fraanje de compositieopdracht voor 2004. Op North Sea speelde hij met zijn eigen Harmen Fraanje Quartet en met het Zapp Stringquartet .Meer info op www.harmenfraanje.nl 

Nummers van Harmen Fraanje