Artiest

Cold War Kids

  1. Artiestenchevron right
  2. Cold War Kids
Cold War Kids is een indiebluespopband uit Californië bestaande uit Nathan Willet (zang, piano, gitaar), Dann Gallucci (zang, gitaar), Matt Maust (basgitaar) en Joe Plummer (drums).

Na verschillende EP's brengt Cold War Kids in 2008 debuutalbum Robbers & Cowards uit. Twee jaar later verschijnt opvolger Loyalty To Loyalty al. De plaat brengt niet heel veel teweeg. Dit komt door de groep voornamelijk door een te korte voorbereidingstijd. In een interview zegt Matt Aveiro zelf ook dat hij het geen volwaardig album vindt.

Mine Is Yours

Mine Is Yours is het derde studioalbum van Cold War Kids en verschijnt in januari 2011. Met dit album behalen de mannen tot dan toe de meeste airplay in Nederland. De eerste single 'Louder Than Ever' verschijnt voorafgaand aan de lancering van het album in december 2010. Tweede single 'Finally Begin' volgt in maart 2011 en behoudt lang zijn plek in de 3FM playlist. De derde single 'Royal Blue' verschijnt in oktober 2011.

'Miracle Mile'

Cold War Kids maakt in januari 2012 bekend dat er een vierde studioalbum aankomt met de titel Dear Miss Lonelyhearts. De eerste single is 'Miracle Mile'. Het album komt in april 2013 uit. Datzelfde jaar verlaat drummer Matt Aveiro de band. Hij wordt vervangen door Joe Plummer.

Bierbrouwer

De band werkt in 2014 samen met een bekend Belgisch biermerk voor het project 'Chalice Symphony'. Cold War Kids gebruikt voor de track 'A Million Eyes' bierglazen als instrumenten. De behind the scenes-beelden worden gepubliceerd via het YouTube-kanaal van het biermerk. In maart 2014 verschijnt het nummer ook op iTunes.