Artiest

Anne Chris

  1. Artiestenchevron right
  2. Anne Chris
Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam werd de Alkmaarse Anne Chris gevraagd om op te treden op het beroemde North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling.

In 2004 was de release van haar eerste album ‘Tomorrow is Today’, waarop een mix van eigen composities en jazz-standards is te horen. Met dit repertoire stond ze ondermeer in het Bimhuis en het prestigieuze Concertgebouw.

Samen met haar band tourde ze in binnen- en buitenland. Niet alleen in Europa (Italië, Duitsland, België) maar zelfs in Afrika (Marokko) en Azië (India en Thailand).

In 2007 volgde een bijzondere samenwerking met cabaretier Youp van ‘t Hek. In zijn theatershow ‘Schreeuwstorm’ zong Anne Chris meerdere malen een spetterend duet met de cabaretier.

In 2010 verscheen het tweede album van Anne Chris, ‘Play for now’. De cd werd veel gedraaid op de radio en werd ook uitgebracht in Thailand. Naar aanleiding van deze release stond ze in de VIVA 400 lijst van meest invloedrijke vrouwen van 2010.

Op 13 maart is in de North Sea Jazz Club in Amsterdam de release-party van de nieuwe cd van Anne Chris; ‘Just Kissed the Sun’. Samen met pianist Daan Herweg (Caro Emerald, Finn Silver) heeft ze deze cd gecomponeerd, opgenomen en geproduceerd. Met haar nieuwe band nam ze tien eigen songs op waarin o.a. invloeden te horen zijn van Gretchen Parlato, Esperanza Spalding, Jill Scott en Michael Jackson.

Nummers van Anne Chris