Artiest

Baby Face Willette

  1. Artiestenchevron right
  2. Baby Face Willette
Geboren als Roosevelt Willette in 1933 (in New Orleans of in Little Rock, daar zijn de meningen over verdeeld), heeft Baby Face Willette een gedeeltelijk mysterieus leven geleid.

Piano

Net als vele van zijn generatiegenoten, groeit Baby Face Willette praktisch op in de kerk en zet hij de eerste stappen in zijn muzikale loopbaan dan ook in het gospelkoor. Hij leert van zijn oom Fred Freeman piano spelen. Daarna speelt Willette gitaar in gospelkoren. Hij switcht in zijn tienerjaren naar R&B, wat er voor zorgt dat hij het land door kan touren, om zich uiteindelijk in Chicago te vestigen. Daar laat hij de piano voor wat het is en richt hij zich op jazz orgel.

Van de grond

Toch komt zijn carriere nog niet van de grond in Chicago, pas als hij naar New York verhuist ontmoet hij de juiste mensen. Zoals Lou Donaldson en Grant Green van het Blue Note Label. Hij speelt mee op "Here 'Tis" van Donaldson en op "First Stand" van Grant Green in 1961. Een maand later brengt hij zijn eigen debuutalbum "Face To Face" uit, gevolgd door "Stop and Listen", wat enkele maanden later uit komt. Na deze productieve tijd, richt hij in 1963 zijn eigen trio op. Willette maakt twee opnames bij een ander label: "Mo-Roc" en "Behind The 8 Ball". Daarna verdwijnt hij eigenlijk met stille trom van de jazzradar en wordt er niks meer van hem vernomen.

Nummers van Baby Face Willette