Artiest

Gathering

  1. Artiestenchevron right
  2. Gathering
Succesvolle symfonische rockband uit Oss met de naamgenoot van Frank Boeijen op toetsen. The Gathering heeft nog nooit één hit gescoord en wordt nauwelijks tot niet op de radio gedraaid, maar de aanhang van de band is groot. Zowel in het binnen- als in het buitenland. Begin 1996 haalt 'Strange Machine' de Tipparade. Het album Souvenirs verschijnt in het voorjaar van 2003.

The Gathering wordt in 1989 opgericht door Bart Smits en de broers Hans en René Rutten. Het debuutalbum Always... verschijnt in 1992. Marike Groot neemt de rol van zangeres op zich. Na Almost A Dance (1993) en een aantal bandwisselingen, verschijnt in 1995 Mandylion.

De nieuwe zangeres is Anneke van Giersbergen.Na jaren van succes, veel optreden in binnen- en buitenland en een goed gevulde discography verder verlaat Anneke in 2007 de band om een solocarrière te starten als Agua di Annique. Het blijft drie jaar stil rond de band, maar in 2009 maken ze bekend dat de Noorse Silje Wergeland de nieuwe frontvrouw is.

In datzelfde jaar komt het album The West Pole uit, waar ook de Nederlandse Anne van den Hoogen en de Mexicaanse Marcela Bovio op meezingen.

Nummers van Gathering