Artiest

Fortunes

  1. Artiestenchevron right
  2. Fortunes
Engelse popgroep, geïnspireerd door The Beatles, die in 1965 doorbreekt met 'You’ve Got Your Troubles' en 'Here It Comes Again'. The Fortunes beginnen in 1963 als trio met als leden Glen Dale, Rod Allen en Barry Pritchard. 'This Golden Ring' en 'Seasons In The Sun' halen de Top 10.

Merseybeat

In de slipstream van het succes van de Merseybeat en de R&B van Rolling Stones, breekt The Fortunes in de jaren zestig door bij het grote publiek. Ze geven een extra dimensie aan de gebruikelijke popsound, onder meer door duo-zang, tegendraadse melodieën en toegevoegde orkestgeluiden.

Hitsingle

Met single 'You've Got Your Troubles' heeft The Fortunes in 1965 een grote hit te pakken. Het nummer bereikt zowel de Britse als de Amerikaanse Top 10. Het succes zet zich via 'Here It Comes Again' voort tot in de jaren zeventig, waarin singles 'Storm In A Teacup'  en 'Freedom Come, Freedom Go' hoge ogen gooien.

Frontman

Sinds de oprichting van The Fortunes in 1963, is leadzanger Rod Allen de onbetwiste frontman. Hij maakt mee hoe debuutsingle 'Summertime Summertime' flopt en hoe de band in de loop der jaren veelvuldig van samenstelling wisselt. Tot op de dag van vandaag is Allen de blikvanger van de formatie.

Heden

The Fortunes blijft ook na de succesvolle zeventiger jaren albums uitbrengen en in 1987 wordt All The Hits And More goud. Tegenwoordig is de groep nog steeds aan het touren, vooral in het zogeheten 'nostalgie'-circuit. De oude hits gaan er bij de fans nog steeds in als zoete koek.