Artiest

Deep Blue Something

  1. Artiestenchevron right
  2. Deep Blue Something
Post-grungeband uit Dallas, Texas die in de zomer van 1996 een top 20-hit scoort met 'Breakfast At Tiffany's'. Deep Blue Something blijkt een one hit wonder. Vijf jaar na de hit verschijnt Deep Blue Something. Het album gaat aan de aandacht voorbij.

Deep Blue Something bestaat uit de broers Todd en Toby Pipes, Kirk Tatom en John Kirtland. De band wordt in 1993 opgericht en twee jaar later scoren de heren in de Verenigde Staten hun grootste en enige hit: 'Breakfast At Tiffany's'. De vrolijke rockplaat schopt het tot nummer 5 in de Billboard Hot 100 en staat maar liefst een half jaar in deze Amerikaanse singlelijst. Het album Home wordt goud.

Breakfast

In de zomer van 1996 verschijnt het nummer in Nederland op single. 'Breakfast At Tiffany's' haalt de top twintig in de Nederlandse hitlijsten. Opvolger 'Halo' flopt. Deep Blue Something komt in een gevecht met platenlabel Interscope en dit is een van de redenen waarom het vervolg op Home zo lang op zich laat wachten. Deep Blue Something verschijnt pas in 2001.

Nummers van Deep Blue Something