Artiest

Nicki Minaj

  1. Artiestenchevron right
  2. Nicki Minaj
Nicki Minaj is een extravagante rapper, zangeres, songschrijver en modeontwerper, die in 2012 een wereldwijde hit scoort met Starships. Daarnaast is ze als gastartiest te horen op hits van David Guetta, Ariana Grande, Justin Bieber, Major Lazer, Alicia Keys en Jason Derulo.

Biografie
Nicki Minaj wordt op 8 december 1982 geboren als Onika Tanya Maraj in Saint James, nabij Port Of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago. Ze groeit op in de buurt Jamaica, in het New Yorkse stadsdeel Queens. In 2006 verschijnt haar demo A Real MC… A Real Lyricist… A Real Talent, een jaar later gevolgd door de mixtape Playtime Is Over. Ze wordt ontdekt door rapper Lil Wayne, die haar eind 2009 een contract laat tekenen op zijn label Young Money Entertainment. Haar debuutalbum Pink Friday komt in 2010 op de tweede plek van de Amerikaanse hitlijst terecht. Datzelfde jaar neemt ze met Will.i.am van The Black Eyed Peas de single Check It Out! op.

Madonna

Nicki Minaj valt op door haar Bovenwindse tongval in combinatie met haar geestige woordspelingen en schunnige songthema’s en is daarom een veel gevraagde gastrapper. Zo is ze samen met collega M.I.A. van de partij op de Madonna-hit Give Me All Your Luvin’, die in 2012 de tweede plek bereikt. Op eigen kracht scoort ze hits met Starships en Anaconda. Ze is bovendien veelvuldig op de radio te horen met Bang Bang, een samenwerking met Arianda Grande en Jessie J.