Artiest

Harry Connick Jr.

  1. Artiestenchevron right
  2. Harry Connick Jr.
Harry Connick Jr. werd geboren als Joseph Harry Fowler Connick, Jr. (1967) in New Orleans. Hij is zanger, pianist en acteur.

When Harry met Sally

Harry was nog maar drie jaar oud toen hij achter de piano plaats nam. Toen hij tien was, speelde hij in zijn eerste jazzband en met negentien jaar bracht hij zijn eerste album uit. Op die leeftijd had hij al meerdere pianocompetities gewonnen in het French Quarter. Zijn grote doorbraak beleefde hij in 1989, toen hij de filmmuziek maakte voor "When Harry Met Sally". Het album werd meerdere keren platina.

New Orleans

Buiten vele platina en gouden platen, won Harry ook diverse Grammy Awards, waaronder voor Best Jazz Male Vocal Performance. In 2007 verscheen het derde deel van "Connick on Piano - Chanson Du Vieux Carre" en later dat jaar "Oh My New Orleans". Van beide albums kwam een deel van de opbrengst ten goede van de New Orleans Habitat Musicians Village: een project dat is opgezet voor muzikanten die na de orkaan Katrina alles zijn kwijt geraakt. Harry Connick Jr. is te zien in vele films en tv-series.