Artiest

Nidi D'Arac

  1. Artiestenchevron right
  2. Nidi D'Arac
Traditionele muziek uit het zuiden van Italië gemoderniseerd met dub, reggae, rap en techno.
Nidi d'Arac is een Italiaanse band die traditionele muziek uit het land in een nieuw jasje wil steken. De muziek van de band is herkenbaar Italiaans, met een grote rol voor de accordeon en de viool, maar dan wel aangevuld met elektronische beats. De tempi liggen hoog, de melodieen klinken vrolijk en de zang is aanstekelijk. 

Missie

Frontman en leadzanger van Nidi d'Arac is Alessandro Coppola die sociologie en ethnomusicologie studeerde. Hij richtte de band op in 1998 met een reden: "De Italiaanse geschiendenis en volksmuziek aanpassen aan de smaak van jonge Italianen, zoals zij tegen de cultuur van nu aankijken". Hiervoor verrijkte hij de volksmuziek met invoeden en instrumenten uit andere muziekstromen.

Voorbeelden

Als voorbeeld dienden vooral die bands die verschillende genres in hun muziek bijeen brengen, zoals Manu Chao en Transglobal Underground die alle de dance, pop, rock en world in hun muziek lieten samensmelten. "Of Massive Attack die verschillende genres bijeenbrachten en daarmee een nieuwe cultuur creerden", aldus Coppola in een ouder interview.

Nieuw album

In juni 2010 verscheen het nieuwste studio-album Taranta Contrainer. Foto: Fernando Diaz