Artiest

Tony Junior & Nicolas Nox

  1. Artiestenchevron right
  2. Tony Junior & Nicolas Nox
De Utrechtse Tony Junior en Nicolas Nox maken dancemuziek. In 2010 steken ze een oud nummer van Wim Poppink & The Ramblers uit 1939 in een fris, hip, nieuw jasje en scoren daarmee in de laatste zomerdagen een hit.
De Utrechtse Tony Junior en Nicolas Nox kennen elkaar al ruim twaalf jaar, zijn al tijden vrienden als zij hun eerste hit scoren.

Wie zijn Tony en Nicolas?

Tony komt uit een familie vol muzikanten en krijgt de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Van origine is hij drummer en speelt voordat het duo als DJ's aan de gang gaan in twee bands, maar daarnaast hield hij zich altijd al bezig met het maken van beats.Nicolas richt zich al eerder vol op het DJ-en en wint in 2008 een workshop van DJ Chuckie met een DJ-contest.

Zoveel mogelijk mensen entertainen

Het tweetal bundelt in november 2009 de krachten als Tony en Nicolas tijdens een feest beseffen dat zij zoveel mogelijk mensen willen entertainen en uit hun dak willen laten gaan. Kort daarna duiken ze de studio in en maken de eerste liedjes, qua stijl en sound geïnspireerd door grote namen als Steve Angello, Sebastian Ingrosso en Axwell.

Eerste succesjes

Na enige tijd pikt Melvin Reese de track 'Pornstar' op en brengt deze uit als single bij het kleine label Dos Palomas Negras. Het volgende succesje boeken de mannen met de winst van een DJ-contest in Club Monza, waardoor ze op Koninginnenacht in Utrecht een optreden mogen geven.

'Loesje'

De mannen duiken steeds vaker op in het Nederlandse clubcircuit als zij in de zomer van 2010 doorbreken met de single 'Loesje'. Deze opgepoetste danceversie van het nummer van Wim Poppink & The Ramblers uit 1939 is weken te vinden in de top van de hitlijsten en is dus een hit. In het najaar van 2010 brengen Tony Junior & Nicolas Nox hun debuutplaat uit en gaan ze op tour langs de Nederlandse clubs.

Nummers van Tony Junior & Nicolas Nox