Artiest

Joost Lijbaart

  1. Artiestenchevron right
  2. Joost Lijbaart
Joost Lijbaart drumt al vanaf zijn zevende en is niet van plan te stoppen...
Joos Lijbaart, geboren in Amsterdam, begint op zijn zevende met drummen. Later gaat hij naar het conservatorium in Hilversum, waar hij in 1991 afstudeert. Tijdens zijn studie maakt hij een reis naar Senegal om Afrikaanse percussie te leren van legendarische DuDu en Ali un D'Aya Rose." Lees de volledige biografie op www.jazzinmotion.nl

North Sea Jazz

Drummer Joost Lijbaart verkent met zijn band de vrijere jazzmuziek uit de jaren '60. Hierbij kiest hij voor composities van onder meer Dave Holland, Miles David en Wayne Shorter. De Group of Friends bestaat uit saxofonisten Yuri Honing en Benjamin Herman en de bassist Matts Eilertsen. lange fragmenten van het concert in 2003 zijn online te bekijken.

Dutch Jazz Competition

Joost Lijbaart speelde ook met het Amsterdamse trio AGOG, dat winnaar was van de Dutch Jazz Competition 2002. AGOG bestaat behalve uit Lijbaart nog uit gitarist Frank Wingold en basgitarist Mark Haanstra. Joost Lijbaart werd bovendien door de jury ook geprezen om zijn goede drumpartijen en sterke sound. Hij ontving de prijs voor de Beste Solist. De finale is nog online te bekijken.