Artiest

Thirteen Senses

  1. Artiestenchevron right
  2. Thirteen Senses
Britse band die qua geluid vergeleken wordt met Coldplay en Keane. Debuteren in 2004 met het album The Invitation

Thirteen Senses wordt in 2000 opgericht in het westen van Engeland. De groep bestaat op dat moment uit toetsenist/zanger Will South, guitarist/zanger Tom Welham en bassist Adam Wilson. Will en Adam spelen samen op de universiteit waar ze studeren.

Ze ontmoeten Tom en besluiten een band op te richten, Soul Magician. De groep speelt akoestische nummers in lokale kroegen. Al snel besluiten ze een drummer aan de groep toe te voegen, dit wordt een schoolgenoot van Tim, Brendon James. De groep gebruikt Wills hooischuur als oefenruimte. De doorbraak va de groep komt in 2003.

Hun demo trekt de aandacht van een aantal platenmaatschappijen en de groep tekent uiteindelijk bij Mercury Records. Het viertal verandert de naam in Thirteen Senses en verhuist naar Londen om aan een album te werken. In maart 2004 verschijnt hun eerste single op 7 inch vinyl: Thru The Glass.

In september van dat jaar verschijnt het album The Invitation. De groep, overigens grote Radiohead fans, re-released de single Thru The Glass in de lente van 2005.

Nummers van Thirteen Senses