Artiest

Juliane Werding

  1. Artiestenchevron right
  2. Juliane Werding
Via een Duits televisie-programma start zangeres Juliane Werding begin jaren zeventig haar loopbaan. In 1972 haalt ze haar eerste nummer 1-hit in de Duitse lijsten en in Nederland doet ze het in de jaren tachtig goed met onder meer de singles ‘Geh Nicht In Die Stadt (Heut Nacht)’ en ‘Stimmen In Wind’. Werding treedt - in Duitsland - nog steeds op en maakt ook nog nieuwe platen.
Als Juliane Werding in 1970 meedoet aan talentenprogramma Talentschuppen betekent dat het startpunt van een lange en succesvolle loopbaan. De zangeres scoort haar eerste Duitse nummer 1-hit met een Duitstalige cover van The Band’s ‘The Night They Drove Old Dixie Down’. Werding’s versie heet ‘Am Tag, Als Conny Kramer Starb’. Gedurende de jaren zeventig scoort ze nog enkele grote hits in Duitsland en speelt ze een rol in een Duitse speelfilm.

Mike Oldfield

Gedurende de jaren tachtig weet haar muziek ook in de Benelux een potje te breken met onder meer - Duitstalige - covers van Mike Oldfield- en Nik Kershaw-nummers. In Nederland wordt ‘Geh Night In Die Stad (Heut Nacht)’ haar grootste hit (een veertiende plek in 1984). Haar loopbaan in Duitsland blijft succesvol; naast veel platen en optredens is Werding ook actief als homeopaat en schrijft ze boeken.