Artiest

Flip Kowlier

  1. Artiestenchevron right
  2. Flip Kowlier
De Warmste Vlaming van het Jaar is rapper en singer-songwriter Flip Kowlier. Althans, dat vinden de luisteraars van Studio Brussel. Zij bezorgden hem in januari deze titel, waarbij hij nog bijna geklopt werd door een Kempense prostituee genaamd Suzy.

Warm

De Warmste Vlaming van het Jaar is rapper en singer-songwriter Flip Kowlier. Althans, dat vinden de luisteraars van Studio Brussel. Zij bezorgden hem in januari deze titel, waarbij hij nog bijna geklopt werd door een Kempense prostituee genaamd Suzy.FLIP KOWLIER SPEELT  OP ZONDAG 24 APRIL IN 013

Flip

Flip verdiende de triomf niet dankzij het toepasselijk getitelde album In de Fik, maar door een belofte aan een Belgische fan. Het vriendinnetjevan de jongen studeert in Nederland en Flip zou haar bij een concert een cadeautje overhandigen. Toen hij dat was vergeten, ging hij een paardagen later naar het treinstation, waar het meisje over moest stappen. Om haar alsnog te verbazen.Naast warm is Flip ook nogal Vlaams. De enige overeenkomst tussen de raps bij 't Hof van Commerce en de liedjes op de soloplaten, zijn deteksten in een voor buitenstaanders zeer cryptisch klinkend dialect. 'Het is voor mij het makkelijkst om in mijn eigen taal te schrijven. Het Nederlands en Engels gaat mij gewoon niet zo goed af.' Flip heeft nog veel meer warme kanten. Hij is een huismus en zit vaak liever op de bank dan in het café. Hij houdt van televisie kijken en lekker koken. 'Mijn gehaktbrood vind ik wel geslaagd', zegt hij bescheiden. Muziek wordt in huize Kowlier minder vaak opgezet dan verwacht. 'Mijn platenkast is nogal onhandig gerangschikt. Ik kan niet altijd alles vinden. Chet Baker, Elvis Costello, Ween, er staat meestal hetzelfde op. Ik draai ook vaak soundtracks. Favoriet is momenteel de muziek bij O Brother, Where Art Thou. Maar eigenlijk luister ik meer naar Studio Brussel.' Met  zijn vriendin bewoont Flip sinds een jaar een hoekpand in Gent uit begin vorige eeuw, met hoge plafonds en ouderwetse deuren. 'Er is nog veel werk te doen, en ik ben graag bezig. Maar ik heb er eigenlijk weinig verstand van.' Het stel had een poes, maar deze werd onlangs bij vrienden ondergebracht. 'We hadden haar uit het asiel gehaald, half dood. Je zoekt toch altijd het zieligste dier uit. We gaven haar altijd voeding door een spuitje. Toen bleek dat we allebei allergisch waren lieten we Poes meestal in de tuin. Het was geen ideale oplossing, ze is nu beter af.'Tekst: Maudie Putter voor Route 05 (http://www.routegt.com).