Artiest

Ashtraynutz

  1. Artiestenchevron right
  2. Ashtraynutz
Ashtraynutz is gestart in 2010 als project van zanger/beatmaker Joël Gaerthé en producer Jimmy “J'83” Barbosa tijdens hun opleiding voor Muzikant/Producer. Inmiddels is Ashtraynutz uitgegroeid tot een heuse live-band.

Project

Ashtraynutz is gestart in 2010 als project van zanger/beatmaker Joël Gaerthé en producer Jimmy “J'83” Barbosa tijdens hun opleiding voor Muzikant/Producer. Geïnspireerd door Japanse animatie, underground hiphop en artiesten als Jamie Lidell en Tom Waits vloeien de beats, melodieën en teksten uit zijn vingers. Samen met producer en beatmaker Jimmy Barbosa, die op dezelfde opleiding zit, creëert hij zijn eerste album.

Inmiddels is Ashtraynutz uitgegroeid tot een heuse live-band. De soul en beatstronic van leadzanger Joël en zijn band staan als een huis. Een mix van soul, hip hop en jazz invloeden laten de sound van Ashtraynutz fris, gedurfd en eigentijds klinken. De eigen songs en composities hebben eigenzinnige feel met veel zelfreflectie.

City Lights

Februari 2013 verschijnt de EP ‘City Lights’ waarvan de release in de Unie, Rotterdam plaatsvindt. Uit handen van zangeres Ntjam Rosie ontvangt Joël het eerste exemplaar. Dat Ashtraynutz zich op de goede weg bevindt bevestigt Radio 6 als ze de band benoemen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent.

Nummers van Ashtraynutz