Artiest

Jim

  1. Artiestenchevron right
  2. Jim
De nummer 2 van Idols. Jim brengt in april 2003 zijn eerste single 'Tell Her You Love Her' uit.
Jim Bakkum is 15 jaar wanneer zijn debuutsingle verschijnt. Hij woont in Egmond-Binnen met zijn ouders en zijn broertje Danny. Zijn hele familie is erg muzikaal. Zijn ouders zingen ook en hebben in Egmond het koor The Voices opgericht. Zijn vader speelt gitaar en is zanger van de band The 7B’s, zijn achttienjarige broer Danny drumt ook in een paar bandjes. Jim koestert vanaf zijn tiende de droom om een bekende zanger te worden. Ook houdt hij van toneelspelen. Hij speelt tijdje in musicals en in bandjes en merkt hij dat hij zingen helemaal het einde vindt. Op zijn twaalfde doet Jim auditie voor het Kindersongfestival.

Idols

Hij hoeft dan ook niet lang na te denken om zich op te geven voor Idols. De winnaar van Idols 2003 is zijn beste vriend Jamai, maar de carrière van Jim kent daarna alleen maar hoogtepunten. Hij is de eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 die met zijn eerste 2 singles direct in de Top 5 binnen weet te komen. Daarnaast haalt zijn debuutsingle de platina status en staat er al snel een wassen evenbeeld van hem in Madame Tussaud te Amsterdam.

Impressed

Vanaf 12 augustus 2003 ligt zijn debuutalbum Impressed in de winkels. Jim is dan net 16 geworden. Het album is geproduceerd door twee internationaal vermaarde producers(teams): ToneTeam uit Duitsland en Phil de Wilde uit België. Volgens platenmaatschappij BMG is Jim zeer nauw betrokken bij de selectie en de uitvoering van de nummers geweest en heeft hij veel ideeën over de uitvoering ingebracht. Daarnaast heeft Jim ook zelf stukken geschreven. “Ik kies voor de liedjes die bij mijn stem passen. Daarbij krijg ik meteen ideeën voor de muzikale invulling”, aldus Jim. Het album is een mix van eigen werk, covers en speciaal voor hem geschreven nummers geworden. Jim over 'You Need Love: “Het is een nummer dat ik na het overlijden van mijn opa heb geschreven. Ik kwam er achter dat onze familie heel erg hecht was geworden en veel liefde naar elkaar overbracht.”Jim is muzikaal door veel artiesten beïnvloed waaronder India Arie, Stevie Wonder en Christina Aguilera.