Naar homepage
Artiest

The Feeling

  1. Artiestenchevron right
  2. The Feeling
The Feeling begint als coverband in de Franse Alpen, maar zweert de covers al snel af. In plaats daarvan brengen ze in de zomer van 2006 hun debuutalbum Twelve Stops And Home uit.

De mannen van The Feeling komen uit Sussex, behalve Paul dan die uit Londen komt. Paul, Kevin and Ciaran gingen zelfs naar dezelfde school. De Sussex mannen zijn jeugdvrienden. Dan en Richard ontmoeten ze later tijdens hun studie in Croydon. 

Covers

De band begint als coverband in de Franse Alpen die dronken snowboarders met versies van The Rolling Stones, Kinks, Stevie Wonder en The Beatles wil vermaken. Maar de Franse alpen zijn het toch niet helemaal. De band besluit terug te keren naar Londen en nooit meer een cover te spelen. Op de terugweg rijden ze langs een bar in Parijs, waar "The Feeling" met grote neonletters boven de deur staat geschreven. En daarmee is The Feeling geboren. 'Sewn' is de eerste single van hun debuutalbum Twelve Stops And Home, dat in de zomer van 2006 uitkomt.

'Rescue' en het vierde album

De twee albums die daarop volgen doen niet zo veel in Nederland. In 2013 zijn ze weer hot met de nieuwe single 'Rescue' dat op hun vierde album Boy Cried Wolf (2013) staat.