Artiest

Pablo Held Trio

  1. Artiestenchevron right
  2. Pablo Held Trio
Bandleider Pablo Held won in 1999, 2003 en 2005 de eerste prijs in de "Jugend Jazzt" competitie van de staat Nordrhein Westfalen in Duitsland. Hij kreeg reeds de gelegenheid te werken met de WDR Big Band en vele anderen. Afgelopen januari won het Pablo Held Trio de Westfalen Jazz Preis 2009.
De EBU European Jazz Competition is een samenwerkingsverband tussen de European Broadcasting Union (EBU), de Stichting European Jazz Competition en het North Sea Jazz Festival.De competitie zet jong Europees jazztalent in de schijnwerpers. Eerder dit jaar organiseerde de EBU (kantoor Euroradio in Genève) de voorronden. Achttien Europese publieke omroepen, aangesloten bij de EBU, droegen lokale jazzbands aan.Eerder dit jaar selecteerde een EBU-jury van jazzproducenten van publieke omroepen aangesloten bij de EBU uit een voordracht van achttien landen 'blindfolded' vier finalisten. De vijfde groep, die de Europese finale compleet maakt, is het Blazin' Quartet, winnaar van de Dutch Jazz Competition 2008. Elke finalist presenteert zich tijdens een optreden van 45 minuten. De EBU verzorgt via haar netwerk van publieke omroepen Europese radio-uitzendingen van de finale.De finalisten strijden om de SENA Award Best Group, een prijs waarbij zij € 5.000 ontvangen. Verder krijgt de winnaar ondersteuning bij het vinden van optredens op belangrijke internationale jazzfestivals. De winnaar van de NORMA Award Best Soloist ontvangt een aanmoedigingscheque van € 2.500.

Pablo Held Trio (DE)

Bandleider Pablo Held won in 1999, 2003 en 2005 de eerste prijs in de "Jugend Jazzt" competitie van de staat Nordrhein Westfalen in Duitsland. Hij kreeg reeds de gelegenheid te werken met de WDR Big Band en vele anderen. Afgelopen januari won het Pablo Held Trio de Westfalen Jazz Preis 2009.Jonas Burgwinkel, drummer van het Duitse Pablo Held Trio, werd door de jury van de EBU Jazz Competition uitgeroepen tot beste soloist. "Volwassen, inventief en een enorme technische flexibiliteit", aldus de jury. Burgwinkel wint een bedrag van 2.500 euro.