Artiest

Freddie & The Dreamers

  1. Artiestenchevron right
  2. Freddie & The Dreamers
Britse popgroep die midden jaren ’60 in het kielzog van The Beatles in zowel Groot-Brittanië als de Verenigde Staten succesvol is. Niet alleen vanwege de muziek, maar ook vanwege zanger Freddie Garrity, die met zijn gimmick-achtige dansje op het podium de aandacht op zich gevestigd ziet.

Opdonder

Melkboer Freddie Garrity ziet meer toekomst voor zichzelf in de muziek. Als lid van The Dreamers weet de groep uit Manchester begin jaren ’60 verschillende hits te scoren in Groot Brittanië. Kleine opdonder Garrity - slechts 1 meter 60 lang - speelt zich in de kijker door zijn maffe dansjes op het podium en nummers als ‘I’m Telling You Now’ en ‘You Were Made For Me’ gooien hoge ogen in de - Britse - hitlijsten. Daarnaast is de groep ook te zien in enkele films.

Beatles

Wanneer het Britse succes afneemt, lijkt men - in het kielzog van het succes van The Beatles - juist in Amerika aan te slaan. ‘I’m Telling You Now’ wordt daar in 1965 zelfs een nummer 1-hit. De originele line-up valt in 1968 uit elkaar, maar Garrity blijft optreden met een nieuwe versie van de groep tot in de jaren ’90. De zanger overlijdt in 2006.

Nummers van Freddie & The Dreamers