Artiest

Eros Ramazzotti

  1. Artiestenchevron right
  2. Eros Ramazzotti
Eros Ramazzotti wordt ook wel het wonderkind van de Italiaanse popmuziek genoemd. Hij krijgt wereldwijd succes door met name zijn duetten met wereldsterren als Joe Cocker en Tina Turner.

Jong geleerd

Eros Ramazzotti wordt geboren op 28 oktober 1963 in Rome. Hij leert op jonge leeftijd drums, gitaar en piano bespelen. Zijn vader vindt dat hij naar het conservatorium moet, maar hij slaagt niet voor het eindexamen.

San Remo festival

In 1981 doet hij mee aan een talentenjacht. Ramazzotti wint niet, maar valt wel op en krijgt een platencontract aangeboden. Drie jaar later doet hij mee aan het bekende San Remo-festival. Deze keer wint hij, met het nummer ‘Terra Promessa’, wel. Een jaar later, in 1985, verschijnt zijn eerste album Cuori Agitati.

Doorbraak

Ramazzotti breekt in 1990 door bij het grote publiek met zijn cd In Ogni Senso. De cd wordt gevolgd door een wereldtournee. De cd en de tour zijn zeer succesvol. De tour wordt afgesloten met een wereldwijd uitgezonden optreden uit Barcelona. Van dit optreden wordt een registratie gemaakt in de vorm van de live-cd Eros In Concert.

Wereld artiesten

Hij speelt op grote festivals over de hele wereld met artiesten als Rod Stewart, Elton John, Joe Cocker, Jimmy Page, Sheryl Crow, Cher en natuurlijk Tina Turner.

MTV Music Award

Ramazzotti verkoopt vele miljoenen platen over de hele wereld. Hij ontvangt een MTV Music Award en diverse platina platen. In 1997 speelt hij in een uitverkocht Wembley stadion.

Hits

Zijn bekendste hits zijn ‘Se Bastasse Una Canzone’, ‘Adesso Tu’, ‘Musica È’ en ‘Cose Della Vita’. Dit laatste nummer verschijnt in 1993 en neemt Eros in 1998 nog eens op in duet met Tina Turner. Hij haalt hiermee opnieuw internationaal succes.

Ali e Radici

De zanger blijft schrijven en brengt onder andere de albums E2 (2007) en Ali e Radici uit. In 2009 komt het laatste album Ali e Radici uit, met daarop onder andere de single 'Parla con Me'.

Nieuwe manager en nieuw label: Noi

'Un Angelo Disteso Al Sole' is de eerste single van Ramazzotti's album Noi (2012). 'Questa Nostra Stagione' is de tweede single van het album. De albumtitel betekent "wij/ons" in het Italiaans en de single "dit is ons seizoen". Nog voordat het album uitkomt verlaat Ramazzotti zijn platenlabel Sony en gaan hij en zijn manager uit elkaar.