Artiest

Black Lips

  1. Artiestenchevron right
  2. Black Lips
Amerikaanse band uit Atlanta, Georgia. Ze zijn nog tieners als de vier elkaar leren kennen en Black Lips vormen. Dat is in 2000, wanneer bassist Jared Swilley en gitarist Cole Alexander de Renegades verlaten en gitarist Ben Eberbaugh uit de Returns stapt. Een maand later voegt drummer Joe Bradley zich bij het gezelschap. Muzikaal zijn ze moeilijk te plaatsen. Ze maken een mix van blues, rock, doo-wop, country, en punk.

Ongeluk

Onder hun eigen Die Slaughterhaus label brengen ze hun eerste 7-inch uit. Net voordat ze gaan touren verongelukt gitarist Eberbaugh. De band besluit door te gaan, want zo zou Eberbaugh het gewild hebben. Na Eberbaugh zijn er een aantal gitaristen geweest, tot uiteindelijk voormalig Renegades bandlid Ian St. Pe zich bij de band voegt en het plaatje compleet is.

Extreem

Black Lips staat bekend om zijn extreme live-optreden. De mannen doen meer op het podium dan alleen spelen, zaken als kotsen, plassen, elkaar zoenen, naakt rondrennen horen allemaal bij hun show. Hoe extremer, hoe beter, lijken de heren te denken. Ze ontwikkelen langzaam een fan-basis die hun energie en stijl kan waarderen. Na een aantal uit de hand gelopen shows - ze zijn in bij een aantal podia niet meer welkom - trekken ze de aandacht van Greg Shaw van Bomp! Records. Ze krijgen een platencontract aangeboden en nemen in 2003 hun eerste album Black Lips! op.

Labels

The Black Lips wisselen nog een aantal keer van platenlabel. Ze brengen nog de plaat We Did Not Know the Forest Spirit Made the Flowers Grow bij Bomp! Records uit. De opvolger Let It Bloom (2005) komt bij In The Red uit.Good Bad Not EvilUiteindelijk komen ze bij Vice Record uit waar ze het album Good Bad Not Evil (2007) uitbrengen. Dat zelfde jaar hebben ze hun tv-debuut bij de Conan O’Brien show, waar ze hun hit ‘O Katrina’ spelen. Het vijfde studioalbum 200 Million Thousand verschijnt in 2009. In navolg van de release van het album geeft de band 122 shows in Europa en de Verenigde Staten. Het zesde album Arabia Mountain verschijnt in 2011. De band werkt voor dit album samen met de producer Mark Ronson.

Nummers van Black Lips