Artiest

Jackie DeShannon

  1. Artiestenchevron right
  2. Jackie DeShannon
Amerikaanse singer/songwriter die ontdekt wordt door Eddie Cochran en na een wat koude start een zeer begaafd componiste blijkt. Nummers als ‘Needles & Pins’, ‘When You Walk In The Room’, ‘Breakaway’ en ‘Put A Little Love In Your Heart’ worden namelijk - ook - in de uitvoering van andere artiesten grote hits.

De zangeres wordt geboren als Sharon Lee Myers. Op 11-jarige leeftijd heeft ze al een eigen radioprogramma en het duurt niet lang voordat ze ook met liedjes begint te schrijven. Aanvankelijk met weinig succes totdat ze wordt ontdekt door Eddie Cochran, die haar voorstelt aan singer/songwriter Sharon Sheeley. In eerste instantie schrijven de twee voornamelijk hits voor anderen, maar in 1963 - haar naam is inmiddels veranderd - weet ze met ‘Needles & Pins’ en ‘When You Walk In The Room’ plekken in de internationale hitlijsten te bemachtigen.

Jimmy Page

Ze date met Elvis Presley, tourt met The Beatles en tijdens een kort verblijf in Engeland schrijft ze ook wat nummers met gitarist Jimmy Page. Met Burt Bacharach-compositie ‘What The World Needs Now Is Love’ weet ze haar succes verder uit te bouwen. Ondanks dat DeShannon daarna zelf de hitparades niet meer haalt, bereiken haar geschreven teksten de verschillende lijsten wel.