Artiest

Polyphonic Spree

  1. Artiestenchevron right
  2. Polyphonic Spree
23 koppen tellende band uit Amerika, onder leiding van frontman Tim Delaughter. De BBC omschrijft de band als audio-prozac en daar hebben ze volkomen gelijk in: de Polyphonic Spree maakt muziek die blijer dan blij is.

Gekleed in lange, kleurrijke gewaden doet de band denken aan een scene uit Jezus Christ Superstar of Monty Pythons Life of Brian. De uitstraling doet hoe dan ook evangalistisch aan. Desondanks is de band niet in het leven geroepen om het woord van de Heer te prediken. Het is de bandleden meer te doen om meer om optimisme en vrolijkheid.

De band wordt in 2002 opgericht door Texaan Tim DeLaughter. DeLaughter speelt, voor de oprichting van Polyphonic Spree, in Tripping Daisy; een band met een vergelijkbare boodschap. De muziek van Polyphonic Spree doet erg denken aan de symphonische rock van het einde van de jaren zestig. Er wordt van allerlei instrumenten gebruik gemaakt die in de hedendaagse popmuziek niet of nauwelijks meer voorkomen.

Van fluit tot harp; de Polyphonic Spree gebruikt het. Met hun nummer Hold Me Now breken ze in Nederland door en touren ze door Europa. Ze geven diverse concerten in Nederland. Op 11 december 2004 treedt de band op tijdens het Nobel Prijs Gala, dat naar verwachting door 50 miljoen mensen bekeken wordt.

Nummers van Polyphonic Spree