Artiest

JWO Maghreb Jazz

  1. Artiestenchevron right
  2. JWO Maghreb Jazz
De band heeft succesvolle tournees afgelegd in Marokko met concerten op de grote festivals van Marrakech,Casablanca en Rabbat, speelde JWO in de Sudanese hoofdstad Khartoum met de bekende Sudanese zangers Alkably en Amal Anour.
Gitarist Jan Wouter Oostenrijk ontwikkelde in de afgelopen jaren een vernieuwende stijl die je zou kunnen omschrijven als Maghreb jazz of Jazz Marock. Met zijn eigen live band timmert JWO tegenwoordig hard aan de weg, tevens is hij regelmatig te horen als gastsolist bij Marokkaanse bands van Nederlandse bodem. Ook internationaal is JWO niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft de band succesvolle tournees afgelegd in Marokko met concerten op de grote festivals van Marrakech, Casablanca en Rabbat, speelde JWO in de Sudanese hoofdstad Khartoum met de bekende Sudanese zangers Alkably en Amal Anour en speelde hij met Gnawa specialist Majid Bekkas in Rabbat. 

Over Jan Willem Oostenrijk

  JWO voltooide zijn conservatorium studie jazzgitaar in Hilversum bij Wim Overgaauw in "95. Daarnaast haalde hij een aantekening voor klassiek gitaar, volgde flamencolessen bij Johan Frauenfelder en verdiepte zich in de Arabische melodie bij Jamil al Asadi. Na zijn studie maakte JWO maakte jarenlang deel uit van succesvolle Marokkaanse formaties als Raïland (winnaar van de NTB-Gouden Notenkraker '96) en Noujoum Raï (winnaar kleurrijk talent award '97). Naast de muziek verdiepte hij zich ook in de Arabische taal op de volksuniversiteit van Amsterdam en zingt hij ook enkele stukken in het Marokkaans dialect. Aanstekelijke Sharki-, Raï- en Chaaby ritmes  mengen vlekkeloos met JWO's improvisaties, die zich bewegen tussen bebop jazz-lijnen, blues en Arabische melodie zoals je dat in oosters  maqam spel van luitisten tegenkomt. Bezetting van de live band:   Jan Wouter Oostenrijk / Gitaar en vocals Mohammed Bouhanna / Arabische percuss Sala Obdikader Nor / Arabische percussie Cord Heineking / bas Sebastiaan Kaptein  / drums         Meer info:  www.jwo.nu