Artiest

Mat Kearney

  1. Artiestenchevron right
  2. Mat Kearney
Mat Kearney is een Amerikaanse singer-songwriter. Met zijn tweede album Nothing Left To Lose uit 2006 breekt hij door. De titeltrack behaalt een groot succes in het thuisland en wordt gebruikt in Grey's Anatomy. Met de eerste single 'Hey Mama' van zijn vierde album Young Love uit 2011 scoort hij zijn eerste radiohit in Nederland.

De Amerikaanse singer-songwriter Mat Kearney start zijn muzikale carrière als hij samen met goede vriend en producer van Eugene naar Nashville verhuist. Zijn debuutalbum Bullet verschijnt in 2004 onder het label InPop, maar behaalt helaas weinig succes.

Nothing Left To Lose zorgt voor doorbraak

Mat Kearney verandert van platenmaatschappij en komt terecht bij Columbia Records. Onder dit label verschijnt in 2006 zijn tweede album Nothing Left To Lose. De titeltrack wordt gebruikt voor series als Grey's Anatomy en NCIS en behaalt in het thuisland een groot succes. Ook tourt Mat ter promotie van zijn album met onder andere John Mayer, Sheryl Crowe en Train.

City of Black & White

Het derde album verschijnt in 2009. De belangrijkste single van dit album 'Closer To Love' krijgt veel airplay op Christelijke radiozenders.

Young Love

Met de eerste single 'Hey Mama' van het vierde studioalbum Young Love dat in 2011 verschijnt, komen de Nederlandse radioluisteraars in aanraking met de Amerikaanse zanger.