Artiest

Electro Coco

  1. Artiestenchevron right
  2. Electro Coco
Een eclectische mix van invloeden uit drum 'n bass en reggae maar met behoud van het kenmerkende Braziliaanse geluid dat Electro Côco heet.
Côcô is een traditionele Braziliaanse muziekstijl waar de vocalist wordt bijgestaan door de ritmes van een oandeiro. Electro Côco speelt een mix van Braziliaanse stijlen ondersteund door een sterke electronische dance groove, zonder het milde Braziliaanse gevoel te verliezen. Een eclectische mix van invloeden uit drum 'n' bass en reggae maar met behoud van het kenmerkende Braziliaanse geluid dat côcô heet.

In oktober 2003 begint de band op relatief kleine podia te spelen en binnen no time zijn ze in en om Amsterdam goed bekend. Vele optredens volgen, waaronder op Lowlands, North Sea Jazz en de Uitmarkt. In 2004 verschijnt het debuutalbum Côcô do Mundo, dat erg goed wordt ontvangen. OOR: 'Superieur album. Geschikt voor alle seizoenen en alle dansvloeren.' Dagblad Parool: 'Gemaakt voor de dansvloer, maar achter dat eigentijdse club-uiterlijk schuilt wel degelijk een weldoorbloed organisch hart.' Muziekblad JAZZ: 'Deze groep maakt internationale muziek van dito niveau.'

Awards

Tijdens het Lowlands Festival in augustus 2004 krijgt de band een Essent Award uitgereikt, eind dat jaar volgt hierop een Edison Award in de categorie World Nationaal. Een fragment uit het juryrapport: 'Dat muziek veelal cultuurgebonden is maar territoriaal grenzeloos kan zijn, bewijst Electro Côcô.' De band wordt vooral geprezen om zijn goede combinatie van enerzijds trouw blijven aan traditionele waarden van de Braziliaanse muziek en anderzijds in staat zijn om een unieke mix van zeer toegankelijke muziek neer te zetten.