Artiest

All-4-One

  1. Artiestenchevron right
  2. All-4-One
In de jaren 90 zijn de boybands helemaal het einde. Een van die boybands is All-4-One. In 1994 scoren zijn hun grootste hit met ‘I Swear’. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de mannen, maar de groep blijft hangen in zoete ballads, waardoor ze langzaam naar de achtergrond verdwijnen.

All-4-One bestaat uit Jamie Jones, Delious Kennedy, Alfred Nevarez en Tony Borowiak, allemaal afkomstig uit de regio van Los Angeles. Nevarez en Borowiak zijn schoolvrienden die groepslid nummer 3, Jamie Jones, ontmoeten bij het inzingen van jingles.

De Start

De drie besluiten een groep te starten, maar niet voordat ze een vierde bandlid hebben gevonden. De vierde man vinden ze bij een karaokewedstrijd.

Eind 1993 doet het viertal auditie bij een label in Los Angeles. De platenbaas is onder de indruk en neemt ze onder contract. In het voorjaar van 1994 verschijnt het debuutalbum van de band en de “Dukes van de R&B” brengen de single ‘I Swear’ uit. Dat nummer is in de jaren 80 geschreven door Gary Baker en Frank J Myers, die vooral bekend zijn in de countrywereld.

Hitlijsten

All-4-One staat met ‘I Swear’ maar liefst 11 weken boven in de Amerikaanse hitlijsten. Ook in Nederland doen ze het niet onverdienstelijk, in het najaar bereiken ze ook hier een nummer 1 notering.

Het viertal wordt in 1995 onderscheiden genomineerd voor 3 Grammy Awards. Ze weten de Award voor het beste nummer – ‘I Swear’ - mee naar huis te nemen.

Na deze onderscheiding brengen de mannen nog een album uit maar dat wordt geen groot succes. Uit dit album komt maar één Amerikaanse hitsingle voort.

Breuk

Eind jaren '90 is er een geschil met hun management en het platenlabel, wat eindigt in een breuk. Hierdoor blijft de groep op de achtergrond hangen.

Er blijft wel materiaal uitkomen van de boyband, maar dit levert geen grote hitnoteringen meer op. Wel zijn ze nog mateloos populair in Azië, waar ze nog regelmatig optreden.

Nummers van All-4-One