Artiest

Jose James

  1. Artiestenchevron right
  2. Jose James
De oorspronkelijk uit Minneapolis afkomstige Jose James kwam reeds op vroege leeftijd in aanraking met de jazzmuziek, waarbij hij zich als jonge aankomende muzikant al snel aangetrokken voelde tot legendes als John Coltrane, Duke Ellington en Nat King Cole.

Gilles Peterson

Jose James deed mee aan meerdere jazzcompetities in Amerika, maar won helaas nooit. Daarom besloot hij zijn geluk in Engeland te gaan beproeven. Hij had gehoord dat demo's daar serieuzer beluisterd werden. Het bleek een gouden zet. Zijn demo kwam terecht bij de invloedrijke DJ en platenbaas Gilles Peterson (oprichter van het Brownswood label) die hem meteen een platencontract bood.

The Dreamer

In 2008 laat James zijn bijzondere talent horen op zijn debuut cd 'The Dreamer'.  Hij heeft een heel eigen jazzgeluid ontwikkeld, bedoeld voor de generatie muziekliefhebbers van nu, maar zonder de expliciete toevoeging van hip hop- of dance-elementen. Zijn bariton is prachtig laag, donker en warm en in zijn eigentijdse en sfeervolle jazznummers probeert hij alle cliche's te vermijden. The Dreamer werd alom beschouwd als een van de beste platen van 2008.

No beginning No End

In 2013 komt zijn nieuwe album uit op het Blue Note label: No beginning No End.