Artiest

Smoove & Turrell

  1. Artiestenchevron right
  2. Smoove & Turrell
Smoove & Turrell is een band uit het noord oosten van Engeland en bestaat uit Jonathan Scott Watson (Smoove) and John Turrell. Zelf omschrijven ze hun muziek als 'Northern Funk'. Het is een mix van verschillende genres en stijlen, waaronder funk, soul, hip-hop en jazz.

Smoove (Jonathan Scott Watson) begint zijn loopbaan als dj. Hij draait muziek van andere artiesten in barretjes en clubs. In 1991 begint hij met het maken van zijn eigen muziek. Smoove combineert hip-hop, soul en funk en brengt de single "Dubbin' Up The Pieces" uit.

Platenlabel

In 2004 tekent hij een contract met platenlabel Acid Jazz Records. Onder dit label brengt hij de albums Dead Men's Shirts (2005) en Gravy (2007) uit.

Samenwerking

John Turrell is een singer-songwriter. Tijdens zijn deelname aan de band The Stevies ontmoet hij Jonathan Watson. En al snel vormen zij de band Smoove and Turrel. De platen 'Broke', 'Slow Down', Will You Be Mine' en 'Now Or Never' zijn enkele voorbeelden die voortvloeien uit deze samenwerking. Naast hun band werken beide artiesten ook zelfstandig aan verschillende muzikale activiteiten.